Del Monte


Nous utilisons les cookies. Nous faisons cela pour rendre plus personnelle et plus facile à utiliser notre site, y compris à travers l'analyse du comportement de vos visiteurs. Si vous allez plus loin, vous acceptez nos cookies.
Weetjes & Tips


Niet alles op?
Doe na opening de niet-gebruikte inhoud van het blik in een niet-metalen afgedekte kom. Bewaar gekoeld en eet het binnen 3-4 dagen.

Fruit uit blik is niet alleen lekker, maar ook heel makkelijk en een prima manier om de aanbevolen dagelijkse dosis fruit binnen te krijgen! slechts 10% van ons eet genoeg fruit en groenten

Dé grote bottleneck blijkt het schillen, snijden en ontpitten. Een makkelijk manier om toch aan de ADH (Aanbevolen Dagelijkse Hoeveelheid) te komen is met groenten en fruit uit blik. Dan is nog maar één handeling nodig: aan het ringetje trekken om het blik te openen.
wist je dat...
* Del Monte het fruit onmiddellijk na de oogst verwerkt. Daardoor is het verlies aan voedingswaarden minimaal.
* De vruchtenconserven van Del Monte zijn vrij van allergenen. groenten & fruit = gezondheid! De dagelijkse aanbevolen hoeveelheid* groenten en fruit is 400 gram of 5 porties van 80 gram groenten of fruit. Maar er gaan steeds meer stemmen op deze aanbeveling te verhogen, omdat in groenten en fruit een beschermende werking geven tegen allerlei ziektes.
*Bron: Wereldgezondheidsorganisatie

Facts!

Uit nutritioneel en sensorisch oogpunt zijn recepten die bereid zijn met ingeblikte ingrediënten vergelijkbaar met recepten waarbij gekookte verse en/of ingevroren ingrediënten gebruikt zijn.
+
Tijdens het proces worden de voedingsstoffen ingeblikt op het moment dat ze het meest vers zijn. Door het gebrek aan zuurstof tijdens de bewaarperiode, blijven groenten en fruit in blik bovendien stabiel tot op het moment dat ze verbruikt worden.


7x blij met blik
1) Blikopener is overbodig: je opent de blikjes met een ringetje.
2) Makkelijk, want je hoeft niet te schillen en klokhuizen en pitten te verwijderen.
3) Het hele jaar betaalbaar en verkrijgbaar, dus een fijn alternatief voor vers.
4) Kinderen zijn er dol op.
5) Smaakbehoud, ook al staat het langer op voorraad.
6) Vergelijkbare voedingswaarden als vers fruit.
7) Conserveren is een van de veiligste manieren om eten te bewaren.

no waste!

In tegenstelling tot vers fruit kun je blik heel lang bewaren. Zo kun je fruit binnen handbereik hebben in de voorraadkast, voor wanneer je daar zin in hebt. hart voor de natuur Wist je dat Del Monte het fruit onmiddellijk na de oogst verwerkt. Daardoor is het verlies aan voedingswaarden minimaal en vergelijkbaar met dat van vers fruit.


8 ananasgeheimen
  1. De ananas lijkt één grote vrucht, maar bestaat uit heel veel kleine besjes die samengroeien.
  2. Hoewel de ananas zoet smaakt, wordt hij door de lage pH-waarde als een zure fruitsoort gezien
  3. De ananas hoort bij de Bromeliafamilie, maar is daarvan de enige fruitsoort die eetbaar is. De andere 3170 familieleden niet.
  4. Eén ananasplant produceert slechts twee ananassen. Het duurt 19-20 maanden voor een ananas volgroeid is.
  5. Het woord ananas komt van de Tupi-indianen en betekent smaak der smaken.
  6. Oorspronkelijk komt de ananas uit Zuid-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.
  7. Christopher Columbus introduceerde de ananas bij de Spanjaarden nadat hij de vrucht in 1493 op het eiland Guadeloupe zag. Hij bracht hem mee en het werd onmiddellijk een succes.
  8. In Europa werd de vrucht in 1720 voor het eerst met succes gekweekt in broeikassen. De ananas werd zó populair dat hij veel te zien was in Europese kunst.